Stuclaag - Klus en Bouw.nl

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Stuclaag

De stuclaag is de laag onder de afwerking van de wand. Meestal wordt er glad gestuct: dit noemen wij behang- en spuitklaar of saus- en airlessklaar stucwerk. Afhankelijk van het materiaal waarvan de wand / het plafond afgewerkt wordt, blijft de stuclaag in meer of mindere mate zichtbaar. Komt hier een latex overheen, dan zijn kleine oneffenheden in de stuclaag na de afwerking nog goed te zien. Worden de wanden bv. met spack gespoten, wordt dit met het opbrengen van de meslaag werkgewerkt. Bij behang wordt het gemaskeerd.

Of er een nieuwe stuclaag nodig is, ligt dus aan de kwaliteit van huidige ondergrond en de door u gewenste afwerking. Klus en Bouw.nl werkt samen met ervaren stukadoors.

Stucwerk hoeft niet persé glad te zijn: er bestaande ook afwerkingen zoals schuurwerk en misschien heeft u wel een gestucte ornamenten o.i.d. gezien. De kwaliteit van stucwerk wordt over het algemeen afgemeten aan "de strijk" van een stukadoor. Strepen en offenheden zijn dan niet acceptabel.

U kunt ook zelf bij de Bouwmarkt alle materialen halen om thuis te kunnen stucen. Dan is de kans aanzienlijk groter dat er wel strepen o.i.d. zichtbaar blijven. Via Klus en Bouw.nl kunt u informatie inwinnen over de kosten voor het inhuren van een stukadoor. U kunt dan zelf een weloverwogen afweging maken tussen het zelf doen en laten doen van uw stucwerk.


 
 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu